Tips på hur du kan använda en dagbädd för att ge ditt hem ett lyft

En dagbädd är kanske något som många förknippar med överklassen, drottning Cleopatra som ligger i en och äter druvor, och så vidare, men faktum är att en dagbädd även är en mycket praktisk och användbar möbel, som samtidigt är mycket estetiskt tilltalande, vilket gör att denna möbel verkligen kan ge de flesta hem ett riktigt lyft. Här kommer några förslag på hur du kan använda en dagbädd i just ditt hem.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av dagbäddar.

I en läs-, spel- eller myshörna

Detta eftersom en dagbädd är nättare och finare än en vanlig soffa eller fotölj. Dessutom är de flesta dagbäddar numera väldigt bekväma!

Vid ett större fönster

Väljer man en dagbädd i en längd och storlek som passar ihop med fönstret kan detta se väldigt genomtänkt och lyxigt ut, rekommenderas verkligen!

I vardagsrummet

En dagbädd som stilmässigt passar ihop med din soffa eller ditt övriga vardagsrumsmöblemang kan nämligen med fördel kombineras med andra vardagsrumsmöbler utan problem.

Dagbädd inredningstips

I fotänden av en säng

Detta är något som är väldigt populärt i t.ex. USA, eftersom man på en dagbädd som ställs i fotänden av en säng (i regel en dubbelsäng, men kan förstås göras med en enkelsäng också om man vill) kan lägga upp kläder för morgondagen på kvällen och så vidare. Ser snyggast ut om dagbädden ifråga har ungefär samma bredd som sängen den står vid.

I en walk-in-closet eller klädkammare

Även i dessa rum används förstås dagbädden för att lägga upp kläder på. Dessutom kan man sitta på dagbädden när man t.ex. provar skor, och så vidare.
Dessa förslag är dock bara ett fåtal av de användningsområden som en dagbädd kan ha, beroende på hur ditt hem ser ut och vad som finns i det kan du säkert komma på flera användningsområden själv också.